تن را امتدادیست
به روشنِ پیش رو
و امتدادی دیگر
به آتش مانده از گذار؛
به پسین سرزمینهای روشن و تاریک
اژدهاییست اینک تنِ من
دارد میگذرد
از دروازۀ امروز.
فرزاد گلی – امروزنامه
---------------------------------
---------------------------------
درنگ امروز
شعور تن یا شعور ارگانیسمی، شبکه معنایی است که سلولها و مولکولهای بدن ما را به هم مرتبط میکند و ماده و انرژی را به شکل خاصی در بدن به جریان درمیآورد. هر وقت که اختلالی در این شبکه کارکردها یا معناها پیدا شود، باعث ایجاد اختلال و در نهایت بیماری در بدن میشود. در اختلالها و بیماریها ارتباط بخشی از بدن با کل یا همان خرد تن محدود میشود، و برای همین، آن بخش از بدن آهنگی خارج از آهنگ کل تن میزند و به اصطلاح به ساز دیگری میرقصد.
تجربههای تنآگاهی با افزایش همزمانی مغز و عملکرد اندامها باعث میشود که این بخشهای جدا شده، هرچند به صورت گذرا، با کل هماهنگ شوند. به همین خاطر میتوانند در پیشگیری و درمان بیماریها موثر باشند.
مهمتر از آن، تنآگاهی هماهنگی با خود و دیگران و هستی را توسعه میدهد. هر چه بیشتر تجربهاش کنید درمییابید که چه منبع بیانتهایی از ایمنی و آرامش در تنمان در دسترس ماست. تنی که معمولاً به خاطر باورها و آگاه نبودن از آن تنها مایه گناه و شرم و درد تلقی میشده است، در صورتی که تن با درون و بیرون همساز و هماهنگ باشد، همان خِرد پیر درون است. خرد چهار میلیارد سالهی حیات که در طی تکامل خود مراحل بسیار سخت و پیچیدهای را از سر گذرانده تا به قالب پیچیدهی تن ما در آمده است.
پیر راهنما یا خِضر درون که نماد سبزی حیات است، همان تن ماست.
برنامه بهی - دکتر فرزاد گلی