برنامۀ بهی سفریست برای بهتر شدن و فعالتر ساختن مسیرهای شفابخش درون. این سفری برای کشف ناخوشیها و سستیها و زشتیها نیست، یا حتی، برای فهرست کردن خوشیها و قدرتها و زیباییهایتان؛ بلکه بهی سفریست برای رسیدن به آگاهی مهربانانه از خود، و در آغوش گرفتن تمامیت خود، و یکپارچه ساختن میل و گرایشهایتان برای بهتر شدن. برای آغاز این سفر نیاز به برآوردن هیچ شرطی در درون و بیرون ندارید.
دوره «سفر در وطن» اگرچه پاسخی به ضرورت خانهنشینی در دوره همهگیری کرونا بود، اما در واقع چکیدهای از کل سیر برنامه بهی است. «سفر در وطن» درگاهی برای ورود، و نیز، خود برنامهای کوتاه برای پاگشایی به جهان هشیاری و با خود بودن است. به همین خاطر دوره «سفر در وطن» برنامهای باز و همگانیست که میتواند فضا را برای حضور شما بگشاید.
اقتصاد زیستانرژی برای سالها بهصورت یک برنامه با زمان210 ساعت (دورههای «رای ـ این») در قالب کارگاههای دو روزه برگزار میشد. افراد بسیاری بودند که تمایل داشتند در این برنامهها شرکت کنند، ولی در عمل بهخاطر گستردگی دوره امکان استفاده از این برنامهها را نداشتهاند. بههمین خاطر، برنامه بهی تدوین شد تا با تمرکز بر مبانی اقتصاد زیست انرژی و تمرینهای کاربردی آن امکان دسترسی و اجرای آن را برای افراد بیشتری ممکن کند. این برنامه شامل چهار کارگاه (هرکارگاه 15 ساعت) با عنوانهای «اقتصاد تن» و «اقتصاد روایت» و «اقتصاد رابطه» و «اقتصاد قصد» است که بهصورت حضوری و همراه با جلسات خویشیار هفتگی اجرا میشود. تفاوت این دوره با دوره فشرده (برخط) در مباحث گستردهتر آن، و نیز، اجرای تمرینهای میانفردی زیستانرژی (همسوییها) در آن است. برای آشنایی بیشتر با این کارگاهها میتوانید کتاب برنامه بهی را مطالعه کنید یا بخش آشنایی با برنامه بهی را در همین سامانه بخوانید و ببینید.
برنامه بهی در اساس یک برنامه سلامتمبناست که البته تأثیرات درمانی هم دارد. با این حال، متأسفانه بسیاری تا دچار ناخوشی نشوند این انگیزه را در خود نمییابند که سلامتشان را ارتقا ببخشند. از سال 1391 که پژوهش، و به ویژه کارآزماییهای بالینی بر روی اقتصاد زیستانرژی، آغاز شد نیاز بود تا با توجه به محدودیتهای اجرایی و بالینی این برنامه بازهم چکیدهتر و کاربردیتر شود. در نتیجه ،این برنامه با تحلیل بازخوردهای کارگاههای پیشین، و پانلهای متعدد خبرگان، به شکل کوتاه شده به مدت 20 ساعت درآمد. این پودمان فشرده در پژوهشهای گوناگون برای درمان افسردگی، اضطراب، حساسیت اضطرابی، میگرن، سندرم روده تحریک پذیر، چاقی، فرسودگی شغلی، و نیز، در ارتقای سرمایههای روانشناختی و انعطافپذیری روانشناختی و بازتوانی قلبی ـ عروقی و کیفیت زندگی مورد استفاده قرار گرفته است و اثر بخشی آن به تأیید رسیده است (برخی از این پژوهشها در منابع بهی آمدهاند و برخی از آن ها نیز دردست انتشارند). در سال 1398 برای دسترسی بیشتر به این بسته مراقبت روانتنی، پژوهشی درباره برنامه غیرحضوری بهی در حوزه سلامت تن و روان بیماران قلبی صورت گرفت. اثربخشی این برنامه به شکل غیر حضوری این امکان را به ما داده است که بتوانیم برنامه بهی را به شکل یک بسته آموزشی غیرحضوری برخط 30 ساعت ( 20 ساعت برنامه ضبط شده و 10 ساعت وبنیار) ارائه کنیم. در این برنامه جلسات خویشیار به شکل برخط یا حضوری برگزار میشود. این برنامه هم اکنون بر روی همین پایگاه در دسترس است.
در سالهای اخیر پزشکان، پیراپزشکان ،و روانشناسانی در ایران و ترکیه و آمریکا دورههای تخصصی اقتصاد زیستانرژی (بهی) را گذراندهاند و بسیاری از آنها در حال حاضر در درمان و روانآموزی با رویکرد بهی فعالاند. این برنامه در چهار سطح آموزشیاری (Trainership)، آموزشگری (Tutorship)، بهگری (Healership)، و راهبری ((Leadership ارائه می شود. این برنامه از سال 2010 به شکل دورههای گواهی مجزا، و نیز، در قالب واحدهای دورههای کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه انرژی مدیسین کالیفرنیا در آمریکا ارائه میشود. (http://www.energymedicineuniversity.org/faculty/goli.html)
این برنامه شامل 60 ساعت کارگاه آموزشی مهارتهای روانآموزی بارویکرد بهی برای آمادهسازی و ورود به اجرای دوکارگاه نخست برنامه گسترده بهی، یعنی «اقتصاد تن» و «اقتصاد روایت» است. افزون بر شرکت دانشپژوهان درکارگاهها، آنها 60 ساعت کارآموزی و نظارت برای اجرای فردی و گروهی برنامه بهی را نیز میگذرانند. روانشناسان، پیراپزشکان بالینی، و پزشکانی که برنامههای عمومی بهی را گذراندهاند میتوانند در این برنامه شرکت کنند. دانشپژوهان در این دوره با مبانی علمی و روششناسی اقتصاد زیستانرژی و مبانی روانآموزی آشنا میشوند. منابع اصلی دوره: اقتصاد زیستانرژی: مطالعه روششناسانه درمانهای زیستانرژیایی برنامه بهی: درسگفتارهای اقتصاد زیستانرژی
پس از گذراندن برنامه آموزشیاری و اجرای دو دوره نخست برنامه بهی (دوره های 1و2)، و همچنین ارائه بازخوردهای بهجویان و گزارش کار روانآموزی به راهبر دوره، دانشپژوه به دوره آموزشگری معرفی میشود. این دوره شامل 30 ساعت کارگاه آموزشی، ونیز، 90 ساعت کارآموزی و کارورزی و نظارت است. دانشپژوهان در این برنامه افزون بر این که با مباحث گستردهتر اقتصاد زیستانرژی آشنا میشوند، دانش و مهارتهای روانآموزی با رویکرد بهی را نیز برای اجرای کارگاههای «اقتصاد رابطه» و «اقتصاد قصد» میآموزند. دانش پژوهانی که به این سطح راه مییابند افزون بر تکمیل روانآموزی برنامه گسترده بهی با مبانی ارزیابی روانآموزی در سطح نخست برنامه بهی نیز آشنا میشوند و هم بهعنوان کارورز در نظارت و حمایت آموزشیاران فعالیت میکنند.
منابع اصلی دوره:روان درمانگران و دیگر بالینگران در حوزه تخصصی خودشان میتوانند از شیوههای بهگری اقتصاد زیست انرژی استفاده کنند. اگرچه در برنامه آموزشیاری و آموزشگری دانشپژوهان با مبانی بهگری آشنا میشوند، اما برای افرادی که میخواهند تنها در حوزه روانآموزی فعالیت داشته باشند گذراندن این دوره الزامی نیست. در این دوره دانش پژوهان با شیوههای تحلیل نیروگذاری، ارزیابی روانتنی، فنون بهگشتی (روشهای زیستانرژیایی و تنمبنا) فراشناختی، و بهوشیاریِ در رویکرد بهی آشنا میشوند. این برنامه شامل 30 ساعت کارگاه آموزشی و 90 ساعت کارآموزی و نظارت بالینی است. پیشنیاز ورود به این دوره گذراندن 2 سطح پیشین، یعنی آموزشیاری و آموزشگری است.
منابع اصلی دوره:دانش پژوهان برای درخواست شرکت در دوره راهبری افزون بر گذراندن سه سطح پیشین، نیاز به برگزاری دست کم 8 دوره کامل برنامه بهی، ۳ سال کارورزی و فعالیت پژوهشی در اقتصاد زیستانرژی، و ارائه دست کم ۸ مقاله موردپژوهی بالینی و آموزشی دارند. پس از تکمیل این مراحل دانشپژوهان با معرفی راهبر به این دوره وارد میشوند. این دوره شامل 420 ساعت فعالیت پژوهشی، کارآموزی، کارورزی، و نظارت بالینی و آموزشی است.
منابع اصلی دوره: