دستورپخت شادخواریِ امروز:
نخست تن را نگاهدار!
آگاه،
مهربان
و آرام چون ببری در کمین
بگذار! تا تهیهای درونت
یک به یک
گشوده شود
بگذار! دردِ نیاز اوج بگیرد
و سپس قدری فروکشد
آنگاه از بهترینِ آنچه داری
در بهترین ظرفی که داری بگذار!
آهسته چناناش بمز و فروببر!
چنان آهسته
که گویی میترسی بیدار شوی
از این خواب شگفت لطیف.
فرزاد گلی – امروزنامه
---------------------------------------------
---------------------------------------------
درنگ امروز
کسی که نتواند یک وعده غذای لذتبخش را بدون استفاده از غذاهای آمادهی بیرون برای خود تهیه کند، با یکی از واقعیترین منابع انرژی زندگی بیارتباط است. آشپزی یا به عبارت دیگر درست کردن غذایی از ترکیب مواد اولیه، پختن و سپس خوردن آن، ارتباط دادن مجموعهی جسم و انرژی حیاتی و ذهن با طبیعت پیرامون است. آشپزی اگر بامیل، کنجکاوی، ابتکار و انتخاب مواد غذایی تازه و خالص همراه باشد، جسم و روح را تازه و شاداب میکند.
کسی که از خود بیگانه است، همیشه طالب و وابستهی دریافت سرویس غذایی از دیگران است. کسی که خود را قربانی شرایط و اطرافیان میبیند، با بیزاری آشپزی میکند که حاصل آن مسموم شدن غذا توسط ارتعاشات افکار اوست. کسی که عاشق زندگی است، در هر کجا این منبع انرژی را فراهم میکند و مشتاقانه خلاقیتهای خود را در ترکیب و تبدیل مواد غذایی با هم جواری آتش به کار برده و غذای لذیذی درست میکند.
تا حد امکان سعی کنید خود را به این حوزهی اولیه و بنیادی انسان نزدیک کرده و اقتدار و هوشیاری از دست رفتهی خود را دوباره احیا کنید.
هر روز برای همان روز- مسعود مهدوی پور